Milengrad – obnova i budućnost bisera Hrvatskog zagorja

, , Leave a comment

Milengrad

Milengrad  je čarobno mjesto ne samo zbog tajni koje skriva nego i stanja duha koje stvara boravak unutar njegovih drevnih zidina. Ne posjetiti ga skoro 2g. pravi je grijeh te sam to pod hitno morao ispraviti. Također, udruga koja se bavi revitalizacijom ove utvrde ima zanimljivih novosti što je bio dodatni podstrek da se zaputim u Hrvatsko zagorje, u Grtovec.

Utrka s vremenom

Cijeli tjedan kiša je prijetila no pravog proloma oblaka nije bilo. U trenutku kretanja put Grtovca nebo se otvorilo nad Varaždinom i malo pokvarilo dio planova za snimanje, no nema odustajanja pa makar intervju snimao u sjenici i čekao par suhih trenutaka za koji dobar kadar.

Na sreću, kiše s druge strane Ivančice nije bilo, samo su prijetili tamni oblaci. Dočekao me Marko Vertuš, predsjednik udruge Bratovština Milengrad i tu se javio drugi problem. Marko također voli pričati i izuzetno je kvalitetan sugovornik koji toči još bolje gemište. Prvo smo se malo zapričali kod njegove kuće te kasnije pod milengradskom sjenicom. Pomalo je već bilo teško prisiliti se još nešto i snimati, no obećanje publici se mora ispuniti. Također, rad ovih ljudi zaslužuje pažnju i promociju.

Bratovština Milengrad

Ovu udrugu ste već imali prilike upoznati kroz intervju s donedavnim predsjednikom, Brankom Bručićem (LINK 1, LINK2), a u novom videu upoznati ćete njegovog nasljednika, mladog i odlučnog Marka Vertuša.

Najaviti će  planove obnove koja kreće tijekom ovog mjeseca te vas  upoznati s vizijom budućnosti ovog bisera Hrvatskog zagorja i cijele Hrvatske.

Tko se želi prisjetiti detalja o povijesti Milengrada može započeti OVDJE te ujedno saznati kako je protekao moj prvi susret s njegovim veličanstvom Milengradom.

Galerija

Prvotni plan je bio obaviti intervju tijekom kasnog popodneva te nakon toga uhvatiti par čarobnih fotki zalaska sunca. Vrijeme se tu opet malo umiješalo i nakon par klikova odlučili smo da je pametnije krenuti u podnožje. Malo sam bi razočaran, no gledavši fotke kasnije na računalu moram priznati da nisu ispale toliko loše.

 

Leave a Reply